top of page

Over Janneke

'DAPPER DING'

Mijn moeder vertelde mij dat ik  als  4-jarig meisje  op een avond had gezegd dat ik bij opa en oma wilde logeren. Zij woonden bij ons in het dorp op een afstand van 10 minuten lopen.  Mijn moeder zei  'dat is prima'. Spulletjes mee en daar ging ik....... mijn vader ging , zonder dat ik het wist, achter mij aan om te kijken of alles wel goed ging.

Ik vroeg mijn moeder wat ze daar toen van vond...ze zei ' Ik vond je een dapper ding'

 

Dit verhaal typeert mij en het nest waaruit ik kom. Mij omdat ik dat gevoel van 'zelf op pad gaan ' toen blijkbaar al in me had, mijn ouders omdat ze mij het vertrouwen gaven dat ik dat kon. Als kind heb ik onbewust gevoeld dat het veilig was om dit te 'ondernemen'. Zo ben ik in mijn leven heel vaak in mijn  eentje op stap gegaan...de wereld in....op mijn 18de als aupair naar Parijs , een fietstocht naar Santiago de Compostella. En steeds vanuit het veilige  basisgevoel .

 

Veilige basis

Dit is ook wat ik belangrijk vind  in mijn trainingen. Een veilige basis van waaruit je kunt gaan experimenteren met gedrag. Regelmatig bedanken studenten mij na een training voor de prettige informele sfeer.

 

De eerste stap....

De eerste stap....gewoon doen....dat is het lastigste. Ik had besloten de fietstocht naar Santiago de Compostella alleen te maken. Voor mij was het belangrijk dat ik een doel  had. Ik wilde dat doel op eigen kracht halen, zonder afhankelijk te zijn van iemand anders.

Maar ja die eerste stap.... Wanneer vertrek ik.....ik stelde het steeds maar uit.....het weer....voelde me niet fit....was nog niet klaar....enz. 

Op een gegeven moment zei een vriendin tegen mij  ' Ik sta over een uurtje bij je op de stoep en dan vertrekken we het eerst stuk samen'. 

Dat werkte.......toen ik eenmaal op de fiets zat was de tocht van 2400 km begonnen.

  

Zo werkt het vaak ook als je iets in je leven of in je gedrag wilt veranderen. Begin maar gewoon met een klein stapje dan is de verandering al in gang gezet.

 

Ik word ervaren als een enthousiast en creatief iemand met humor . Mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij.  

bottom of page